Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Ανακαλύψτε την Κέρκυρα

Μεγάλο νησί με πολλά αξιοθέατα

01.

Παλιά Πόλη Κέρκυρας

Αποτελεί τη μοναδική τέτοιας έκτασης ελληνική πόλη που διατηρεί σχεδόν το σύνολο του ιστορικού οικιστικού ιστού της, με κτίσματα των 17ου – 19ου αι., αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ιστορική συγκυρία που τη διαμόρφωσε. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας και τα δυο φρούρια (παλαιό και νέο) ανήκουν πλέον στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

02.

Παλιό Φρούριο Κέρκυρας

Στο Παλιό Φρούριο, με τις δύο κορυφές των λοφίσκων, οφείλει η Κέρκυρα το λατινικό της όνομα Corfu με το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστή. Δύο πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας χτίστηκαν πάνω στις δύο αυτές κορυφές, ενώ κοντά στην κεντρική πύλη θα δείτε το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας με ντοκουμέντα αιώνων από την ιστορία του νησιού.

Παλιό Φρούριο Κέρκυρας - Corfu Maris Bellos Hotel
Ποντικονήσι Κέρκυρας - Corfu Maris Bellos Hotel
03.

Ποντικονήσι

Το Ποντικονήσι είναι το πιο διάσημο μικρό νησί της Κέρκυρας, χιλιοτραγουδισμένο και πολυφωτογραφημενο, αξίζει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε!

04.

Achilleion Palace Corfu

Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 5 χλμ. από το ξενοδοχείο μας.

Παλάτι Αχίλλειον Κέρκυρα - Corfu Maris Bellos Hotel
Παραλίες Κέρκυρας - Corfu Maris Bellos Hotel
05.

Παραλίες Κέρκυρας

Η Κέρκυρα διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, τόσες, ώστε ακόμα και οι ντόπιοι δεν τις έχουν επισκεφτεί όλες ή ίσως και να μην τις γνωρίζουν. Οι επιλογές είναι άπειρες και καλύπτουν όλα τα γούστα.

06.

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Σινοϊαπωνικό Μουσείο Κέρκυρας ή αλλιώς Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και φιλοξενεί αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο στην τέχνη της Ινδίας και της Άπω Ανατολής. Ιδρύθηκε το 1928. 

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρα - Corfu Maris Bellos Hotel
Scroll to Top